פעילות גופנית עם דורבן

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

21/07/2017 | 01:39 | מאת: יוסי

שלום אני סובל מדורבן בעקב רגל ימין. הכאב מופיע הן כשאני קם משינה, ועל פי רוב גם בהליכה/עמידה במשך היום. 1. מה הסיבות להיווצרות דורבן? 2. מדוע זה מופיע בעצם רק ברגל אחת מתוך השתיים? 3. אני עושה הליכות כמה פעמים בשבוע, אני חייב את זה בין השאר גם להורדת עודף המשקל, ולמעשה זו הפעילות הגופנית היחידה שאני מסוגל להתמיד בה (מניסיון). האם יש מניעה מלעשות זאת בנוכחות דורבן? זה מחמיר את הבעיה וגורם לנזק, או שזה רק עניין של ההתמודדות עם הרגשת הכאב? תודה רבה

1. עומס יתר בכף הרגל 2. איננו סימטריים באופן בסיסי 3. הכאב הוא המדד. ככלל יש להמנע מפעילות תלוית כאב. אולם אם הכאב הוא בגדר הסביר לא צפוי נזק מעבר לו. כמובן שמומלצת הערכת אורטופד לראות שזו אכן האבחנה ולמצוא דרך טיפול

מנהלי פורום פגיעות סחוס