דליות בהריון

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

25/05/2010 | 14:51 | מאת: תמי

אני בשבוע 30 ,לפני שבועיים גיליתי שישי משהו לא ברור בשפה השמאלית. מכוון שבתוך שבועים המצב יחמיר,ניגשתי לרופא(נשים) שאמר שישי לי דליות בפות ,דבר שהוא קיים אצל נשים בהריון. 1.האם ישנו טיפול מקל,כמו משחה או משהו שיכול לעזור לי? 2.אני עושה שיעורי פילאטיס לנשים בהריון בקלטת ביתית,האם זה יכול להזיק או לעזור בכדי לחזק את כל איזור זה?שלא יווצר מצב שיחמיר עוד יותר 3.האם לאחר הלידה זה אמור לעבור?זה ממש מטריד אותי. 4.האם אפשר לקיים יחסי מין רגיל? 5.כמו כן רופא נשים המליץ לגשת לכירורג לנימי דם. אשמח לתגובתך תודה תמי

25/05/2010 | 20:55 | מאת: ד"ר מנשה חדד

לתמי שלום, הופעת דליות באיזור הערווה בעת היריון כפי שנאמר לך היא מצב שכיח ונגרמת עקב לחץ הרחם על וורידי האגן ועקב הגודש בכלל מערכת הוורידים מחמת השינויים ההורמונליים המפליגים. בעת היריון אין מבצעים כל טיפול "פעיל" או פולשני בדליות אלו או אף ברגליים. ברגליים ניתן להתמודד כנגד התופעה ע"י גריבת גרביים אלסטיות, אולם באיזור הפות אין פתרון ישים. רק במידה וישנו גירוי של העור "אקזמה" או סיבוכים מקומיים אחרים יש לפנות לייעוץ מקצועי לכירורג כלי דם. לאחר הלידה ומשכב הלידה ישנה נסיגה ניכרת מאוד של הדליות הללו ולרוב אין צורך בכל טיפול. אין מניעה לקיים את הפעילויות שמנית ואין השפעה לתרגול זה או אחר על הביטוי של הדליות בפות לטווח המיידי או בטווח הארוך. לידה קלה.

מנהל פורום כלי דם ורידים