לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

09/05/2010 | 12:47 | מאת: ארז

שלום, אני בן 37 ובריא בדרך כלל. לגמרי במקרה יצא לי למדוד לחץ דם לאחרונה. אישתי בהריון, וקיבלה מכשיר לבדיקה אישית, אז גם אני מדדתי. בכל בדיקה ובדיקה יצא לי לחץ דם של 150\90 או 160\110 או 145\85 ,ולא יורד נמוך מזה , בדקתי שוב ושוב אולי 30 פעם בשבוע האחרון , ותמיד גבוה. ממה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות פשוט רק מהמתח של ההריון וכל מה שמסביב? אני 193 סנטימטר בגובה ושוקל 110 קילו , שזה מעט גבוה. האם אני בסיכון מיידי שדורש טיפול, או שכדאי לי קודם קצת לרדת במשקל ולעלות פעילות גופנית , ולפני שאני מתחיל לדאוג ולרוץ לרופאים. תודה ארז.

10/05/2010 | 19:09 | מאת: ד"ר מנשה חדד

לארז שלום, לחץ הדם שאתה מציין הוא גבוה לנתוניך ויש צורך שתיוועץ ברופא המשפחה לגבי בירור מתאים. מכל מקום לירידה במשקל ולפעילות גופנית יש השלכה חיובית בנידון.

מנהל פורום כלי דם ורידים