הריון וורידים ברגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

29/04/2010 | 15:33 | מאת: חגית

לפני חודש ילדתי. במהלך ההריון גרבתי גרבי לחץ סטנדרטיים כי התחילו לצאת ורידים ברגליים, הגרביים מנעו המשך התופעה. כשבועיים אחרי הלידה התחילו שוב לצאת ורידים ברגלים חזרתי לגרוב את הגרביים. האם זה עוד קשור להריון? מתי אוכל להפסיק עם הגרביים? האם יש פעילות ספורטיבית שתעזור? מה לעשות?

29/04/2010 | 19:30 | מאת: ד"ר מנשה חדד

מהרגע שנוצרו הדליות אין דרך בלתי פולשנית להעלימן. הבולטות שלהן נובעת במהלך ההיריון מהלץ הוורידי המוגבר בכל המערכת הורידית בפרט ברגליים. בתקופה שלאחר הלידה עדיין יש גודש וורידי יחסי עקב השינויים ההורמונליים ובמשך הזמן חלה נסיגה אף כי לא מלאה. אין פעילות גופנית "המעלימה" את הדליות.

מנהל פורום כלי דם ורידים