היפופלזיה של A1 מימין

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

21/03/2011 | 17:27 | מאת: אב דואג

שלום ד"ר חדד. ביתי עברה MRA ראש והממצא הוא כמו בכותרת. בנוסף כתוב : Com A rjc nhnhi. ברקע כאבי ראש בחצי פנים ומס' מקרים של אובדן תחושה ברגליים. מחכה לתשובה. תודה.

21/03/2011 | 22:54 | מאת: ד"ר מנשה חדד

ערב טוב, היפופלזיה של A1 [קטע ראשון של העורק הקדמי של המוח] משמעותה שהעורק לא התפתח כראוי במהלך החיים העובריים ונותר דקיק. הממצא הזה מתגלה בד"כ באקראי בעת בירור מיחושים שונים ושכיחותו כ - 2% באוכלוסיה הכללית. הוא בפני עצמו לא גורם למיחושים אך יש המייחסים להימצאותו דרגת סיכון גבוהה יותר לאירוע מוחי ביחס לאולוסיה הרגילה. לגבי Com A rjc nhnhi אני מניח שזהו שיבוש של "רחב מימין Com A" אף זהו ממצא מלווה שכיח של ההיפופלזיה של A1 ובו ישנה התפתחות העורק המקשר מלפנים את מעגל כלי הדם בבסיס המוח. לממצאים אלו אין כל קשר למיחושים של בתך.

22/03/2011 | 17:08 | מאת: אב דואג

תודה על התשובה המהירה. האם עלינו לנקוט פעולה כלשהיא בעקבות הממצאים? האם לגשת לרופא מומחה והאם ישנה דרך או צורך בפעולה כירורגית לתיקון המצב? והכי חשוב האם ישנן מגבלות כלשהן שעליה לעמוד בהן או לחלופין סכנות להן צריך להיות מודעים? בקתצורת מה משמעות הממצאים לגבי חיי היום יום ואורח חיים בכלל (ספורטת תזונה וכולי. תודה מראש.

מנהל פורום כלי דם ורידים