תסמונת ריינאוד???

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

14/03/2011 | 09:20 | מאת: הילה

אני בהיריון שבוע 9, עדיין מניקה את האח הגדול. תקופה ארוכה סובלת בעת ההנקה ואחריה מהלבנת הפטמות, מה שנקרא וואזוספאזם, כך הבנתי מיועצת הנקה עימה התייעצתי, היא הוסיפה שלעיתים זה חלק מתופעת ריינאוד. מאז ההיריון מאד סובלת מקור. מתעוררת רועדת באמצע הלילה (מעולם לא הרגשתי ככה), כפות הרגליים והידיים קפואות, וכך גם בפטמות. (סליחה אם זה מביך מישהו... אינני מתבדחת, הכאבים מכך נוראיים ומעירים אותי) אם אני מחממת את האיזור למשל עם בקבוק חם הכאב נרגע. בנוסף הרגשתי את כל אלה גם לפני ההיריון אבל כעת מחמיר. גם סחרחורות. האם יתכן שמדובר בתסמונת ריינאוד? האם זה מסוכן אם לא מאובחן ומטופל? מה זה בעצם? איפה ניתן לקרוא על כך? עם מי להתייעץ? סליחה על האורך ותודה כמובן

17/03/2011 | 20:30 | מאת: ד"ר מנשה חדד

להילה פורים שמח, תופעת רנו - Raynaud's phenomenon ידועה למעלה מ 150 שנה והביטוי האופייני שלה הוא בד"כ בכפות ידיים. היא נגרמת עקב תגובת יתר של העורקיקים לגירויי קור - התכווצות ניכרת, הלבנת אצבעות וכאב ממיעוט אספקת דם וחמצן לרקמה. תופעת רנו יכולה להתרחש גם במקומות אחרים בגוף בד"כ בקצוות ולכן גם תוארה בפטמות. ולשאלתך, כן, תופעת רנו ממנה את סובלת אל נכון תוארה גם כתגובה להנקה ולפניך מאמר מארה"ב העוסק בה. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15060268 הטיפול שהוצע שם הוא ע"י תרופה בשם NIFEDIPINE [מוכרת בארץ בשם ADALAT].תרופה זאת מוגדרת ע"י ה - FDA - מנהל המזון והתרופות האמריקאי - בקטיגוריה C - הווי אומר שאין ניסיון בבני אדם - בנשים בהיריון בשימוש בתרופה אולם בניסיונות בחיות נגרמו נזקים לעובר. מכאן שלא ניתן להמליץ לך על השימוש בתרופה זאת. תוכלי למצוא חומר נוסף בקישור הבא: http://en.wikipedia.org/wiki/Raynaud's_phenomenon בברכה, דר' חדד

מנהל פורום כלי דם ורידים