וריקוצלה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

27/02/2011 | 22:43 | מאת: אמא של חיל

בעקבות כאבים אובחנה וריקוצלה אצל בני בן 19, חיל קרבי בסיירת. 1. איזה סוגים של פעילות גופנית אינם רצויים במצב זה? 2. האם סחיבת משקלים כבדים בעת אימון מחמירה את המצב? 3. האם יש סוג של פעילות שהוא יכול לעשות בשעות הפנאי (המעטות) לשיפור המצב? תודה

03/03/2011 | 18:39 | מאת: ד"ר מנשה חדד

לאמא היקרה, כל פעילות המעלה את הלחץ בבטן בד"כ אימוץ שרירי הבטן יכולה להחמיר את המצב אך, לא מדובר בפעילות חד-פעמית, אלא בפעילות ממושכת. מנגד, אין פעילות הפוכה היכולה לשפר את המצב. הטיפול האפשרי הוא ע"י ניתוח או ע"י תסחוף - סגירת הוורידים המורחבים בדרך של צנתור.טיפולים אלו מבוצעים כאשר ישנם מיחושים משמעותיים או ליקויים בספירת הזרע.

06/03/2011 | 15:37 | מאת: אמא של חיל

ד"ר חדד, תודה רבה על תשובתך. ברשותך עוד שאלה קטנה: בני רוצה להשאר ביחידה שלו ולשם כך העמידה בסרגל המאמץ היא משמעותית. 4 חודשי הטירונות מסתיימים בעוד שבועיים וחצי. האם יש סכנה בכך שימשיך בעומס הפיזי עד אז?

מנהל פורום כלי דם ורידים