הקשר בין גלולות למניעת הריון לקרישת דם

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

10/02/2011 | 13:29 | מאת: מעין

שלום רב, במסגרת עבודת חקר בביולוגיה אני בודקת את הקשר בין גלולות למניעת הריון לתהליך קרישת הדם. דרך מאמרים שקראתי, הבנתי שדווקא מינון נמוך של אסטרוגן גורם לקרישת יתר גבוהה יותר ממינון גבוה של אסטרוגן, אך עדיין לא מצאתי הסבר מעמיק על אופן ההשפעה של האסטרוגן (או הגלולות) על תהליך הקרישה עצמו. לכן גם אני מתקשה להבין את כל מערכת היחסים ביניהם. אודה לך אם תוכל לעזור לי בשאלות אלה או להפנות אותי לחומר מעמיק בנושא. תודה מראש, מעין

10/02/2011 | 18:45 | מאת: ד"ר מנשה חדד

למעין שלום, תוכלי למצוא חומר רב בנושא במילות החיפוש להלן: estrogen progesterone hypercoagulability או בעברית - קרישיות יתר הורמונים אסטרוגן פרוגסטרון או לעשות חיפושים מדעיים בספריה הלאומית האמריקאית לרפואה באתר: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ בהצלחה

10/02/2011 | 18:50 | מאת: ד"ר מנשה חדד

ובהמשך: קישור למאמר סקירה בנושא באנגלית: http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B7GH4-4C0MKFY-8B&_user=10&_coverDate=03%2F31%2F1971&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_origin=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_searchStrId=1637210137&_rerunOrigin=google&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=054561ba56d6d1df259cc58f38881e1a&searchtype=a

מנהל פורום כלי דם ורידים