ניתוח כריתת CAROTID BODY TUMOR

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

31/01/2011 | 19:48 | מאת: INNA

שלום, ניתוח המצויין בכותרת נקבע לדודתי לאחר אישפוז.ללא הסבר מעמיק והיא מאוד חוששת.הנירולוג לא ממליץ על ניתוח. האם תוכל להסביר מה הסיכון בניתו הנ"ל(ומובן שתמיד יש סיכון)?ואיך מתפקדים לאחר ניתוח? תודה מראש.

02/02/2011 | 22:21 | מאת: ד"ר מנשה חדד

לאינה ערב טוב, מדובר בהסרת גידול הנמצא בד"כ בצואר באיזור ההסתעפות של כלי הדם הראשיים לפנים ולמוח. הסכנות העיקריות בניתוח הן: 1. הגידול עשיר בכלי דם והסרתו יכולה להיות קשה וכרוכה באיבוד דם רב. 2. מאחר והוא צמוד לכלי דם המגיעים למוח - עלול להיגרם להם נזק עד כדי אירוע מוחי קשה. מצד שני, הגידול כרוך לעתים בכאבים מטרידים ובחלק מהחולים הוא עובר לצורה ממאירה. לכן ההמלצה היא לנתח אותו אם הגיע לגודל משמעותי וע"י מנתח המיומן בסוג כזה של ניתוחים.

מנהל פורום כלי דם ורידים