בצקת משמעותית ברגל שמאל - בהשפעת תרופות לסוכרת?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

13/08/2016 | 07:06 | מאת: שי

ד"ר שלום רב , אני חולה בסוכרת מסוג 2 מזה שנתיים בן 45 מטופל תרופתית בתרופות לסוכרת מזה כ שנה וחצי . ב- 4 חודשים האחרונים התפתחה אצלי בהדרגה בשוק רגל שמאל בצקת ( עד הברך בחלק האחורי של הרגל ולא בכף הרגל ). בדיקת עורקים ברגליים- תקינה ובדיקת ורידים עמוקים ושטחיים ברגליים -תקינה אולטראסאונד בטן עליונה וכליות - תקין ברצוני לשאול מי מהתרופות הבאות לטיפול בסוכרת עלולה לגרום לבצקת : - GLUCOMIN ? - JANUET XR 50MG/1000MG? - AMARYL 2MG? - VICTOZA ? - שילוב של JANUET ו AMARYL? - האם תרופה בשם TRITACE ( לטיפול בלחץ דם ) עלולה לגרום לבצקת ? במידה ואחת מהתרופות הנ"ל עלולה להיות הגורם לבצקת ,האם לאחר הפסקת התרופה הבצקת תיעלם ? כיצד ? מה הטיפול להורדת הבצקת לאחר הפסקת התרופה ? ( פרט לפעילות גופנית וחבישה אלסטית )? מה עוד ניתן לבדוק כדי לברר את מקור הגורם לבצקת ? תודה

14/08/2016 | 08:37 | מאת: ד"ר רם אברהמי

לא מכיר תרופה במתן סיסטמי שיודעת להשפיע על רגל אחת בלבד כנראה שי סיבה אחרת לבצקת . ממליץ לבדיקת אורטופד אם אין ממצאים בכלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים