דופק בבטן
דיון מתוך פורום כלי דם ורידים
שלום רב, הננני בן 30ו וכבר כשנה אני מרגיש מדי פעם (לפחות פעם בשבוע) את הדופק דרך הבטןן לעיתים חלש יותר לעיתים חזק יותר ולעיתים לא מרגיש כלל.בבדיקתי את הנושא באינטרנט נוחכתי לדעת כי זו היא אינה תופעה רגילה ונורמלית ,אלא יכולה להווצר כתוצאה מאנוריזמה באורטה או כלי דם. יש לציין שאמי סובלת מאנוריזמה ומדסקציות באורטה ועל כן הנני חושש עוד יותר מהמצב. לפי נסיונך האם תופעת של הרגשת דופק בבטן היא תופעה נורמטיבית ? ואיך היית ממליץ לי לפעול?
לגילי ערב טוב, בגיל שלך ממצא של מפרצת הוא נדיר. כדי להפיג את חששותיך יש לבצע בדיקת על-שמע [ULTRASOUND] של הבטן. אגב, באנשים רזים ניתן לחוש את הדופק ע"ג אבי העורקים בבטן [וותין] מבלי שממצא זה יחשב חולני.
אינני רזה אך עדיין הנני חש לעיתים דופק בבטן האם זה נורמלי? אילו סימנים מעעידים על דופק נורמלי בבטן ואילו לא?או לחילופין דופק לא צריך להיות כלל דרך הבטן?