וריד בולט ברקה וריד בולט ברקה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

05/05/2024 | 00:31 | מאת: דן

ד"ר שלום רב! אני כבר שנה מתאמן במכון כושר ואני שם לב לאחרונה שמופיע לי וריד בולט ברקה השמאלית בזמן אימון ושאני נוגע בו אני יכול להרגיש את הדופק כמו מן פולסים כאלה. זה לא היה לי לפני שהתחלתי להתאמן בהרמת משקולות וגם בעבר שהתאמנתי לא היה לי את התופעה הזאת. זה ממש חדש יחסית. הוריד לא כואב אך אני שם לב בחודש האחרון שכשהוא בולט הוא התפשט מהרקה מעל העין לכיוון הגולגולת עד החלק העליון של המצח. הוא נראה מפותל אך אינו כואב. ולאחר סיום האימון הוא חוזר למקומו. 1. האם יש סימן לדאגה? 2.והאם הוריד עלול להשאר בולט מבלי להעלם גם לאחר אימון אם אמשיך להתאמן? אני בחור בן 31 עם מסתם דו עלי (המסתמים תקינים מבדיקה אחרונה שביצעתי לפני כחצי שנה) בנוסף יש במשפחה היסטוריה של דליות לי עצמי יש דליות קטנות ברגליים במידה ויש קשר בין זה לתופעה שציינתי.

וריד בולט במצח זו תופעה נפוצה אבל לפי מה שאתה מתאר יש דופק מעל כלי הדם ויתכן ומדובר בעורק הטמפורלי ממליצה לבצע דופלקס לעורקים טמפורלים בשאלה של מפרצת בעורק.

מנהל פורום כלי דם ורידים