תסחיף ריאתי, אקו דופלר מעקב

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

07/03/2024 | 17:47 | מאת: שימי148

שלום ותודה מראש על המענה! מדובר באשה בת 65 . לפני כחודש וחצי נתגלה תסחיף ריאתי דו"צ, בעקבות סיטי אנגיו, בעקבות תלונות על קוצר נשימה ודופק מהיר. לאחר טיפול של אליקויס 10 מ"ג פעמיים ביום, מטופלת כעת באליקויס 5 מ"ג פעמיים ביום. בדיקות דם לקרישה תקינות. בדיקת אולטרהסאונד ורידי הגפה ללא פקקת, אך עם הפרעה בשטחי. היום עשתה בדיקת אקו דופלר והנה התוצאות לרשותך. כמובן שיש לנו קרדיאולוג מטפל ועד שנגיע אליו, אשמח לפענוח של הבדיקה המצ"ב. חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי ואיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך - % 60. חדר ימין: בגודל ותפקוד תקינים. אאורטה: שורש הוותין והוותין העולה אינם מורחבים. עליה שמאלית: עליה שמאלית אינה מוגדלת.. עליה ימנית: עליה ימנית אינה מורחבת. מסתם מיטרלי: מורפולוגיה תקינה של המסתם עם עקומות זרימה תקינות על פניו. דלף מזערי. מסתם אאורטלי: תקין. מסתם טריקוספידלי: מורפולוגיה תקינה של המסתם. דלף טריקוספידלי מזערי. מפל הלחצים המירבי על פניו 21 ממ"כ , ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של ממ"כ. מסתם פולמונלי: תקין. Great Vessels: IVC: תמט נשימתי חלקי. תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי.

בדיקת אקו לב אינה קשורה לפורום כלי דם העוסק בניתוחים וטיפולים בכלי הדם .

מנהל פורום כלי דם ורידים