עשיתי US דופלקס עורקי הצוואר, מה אומר הפענוח?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

17/02/2024 | 20:46 | מאת: אנונימי

אני בן 72, בגיל 40 עברתי התקף לב בהמשך עשיתי ניתוח מעקפים. מה אומר הפענוח: צד ימין: Veiocity/EDV Peak Systolic Cm/Sec: CCA -70 ECA - 108 ICA BIF - 133 ICA - PROX - 148 ICA DISTAL - 86 VERTEBRAL - 75 עורק משותף: נמצאו רבדים טרשתיים בדפנות העורק ללא הפרעה המודינמית. עורק חיצוני: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% עורק פנימי: נראו פלקים במצואו העורק הגורמים להצרות של כ- 40-60%. עורק חוליות: כיוון וזרימה תקינים. צד שמאל: Veiocity/EDV Peak Systolic Cm/Sec: CCA - 99 ECA - 123 ICA BIF- 125 ICA - PROX - 148 ICA DISTAL - 136 VERTEBRAL - 72 עורק משותף: נראו רבדים טרשתיים בדפנות העורק ללא הפרעה המודינמית. עורק חיצוני: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% עורק פנימי: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% - נראה פיתול דיסטאלי ללא הפרעה המודינמית. עורק החוליות: כיוון וזרימה תקינים. סיכום: הצרות קלה ב-RICA.

הבדיקה מעידה על טרשת עורקים במידה מתונה . כאשר בעורק המוביל דם למוח יש הצרות קלה . יש לבצע דופלקס עורקי צוואר כל שנה כמו כן רצוי טיפול באספירין וסטטינים. אין צורך בשלב זה בהתערבות ניתוחית כלשהי

מנהל פורום כלי דם ורידים