מטריה הווריד הנבוב מעל וריד כליות

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

11/02/2024 | 06:47 | מאת: שילת

היי, לפני כ 11 שנים ב 2013 שמו לי מטריה הווריד נבוב מעל וריד הכליות כי מיקום הקריש היה בווריד השחלה עם יציאה ל ivc , ביצעתי בזמנו בדיקה לקרישיות שמצאה שאני נשאית של המופיליה , לא חולה בזה כמובן . עם עצת המטולוג אמר שאין צורך לקחת גם מדללים. כמובן שהיה נסיון להוציא את המטריה אך היא הצמדה לדפנות ואי אפשר היה להוציא . . שאלתי היא כזו מה הסיכוי שהמטריה תזוז מהמקום אחרי הרבה שנים ? אני בחורה בכושר ולאחרונה חווה חולשה עם פעימות מוקדמות , תוהה אם יש קשר . אין לי נפיחות ברגליים ולא כבדות . כמובן בענייני הלב הלכתי לא.ק.ג. אקו מאמץ והולטר טרם יש תשובות . אני די בסרטים וסטרס מה שמגביר את החולשה והפעימות. בלוטת תריס תקין , מחסני ברזל גם תקין תוהה אולי הורמונלי

לא ברורה השאלה אכן לא תמיד ניתן להוציא מטרייה במIVC לעיתים אנו נדרשים להוציא את המטרייה בעיקר כשנוצרים סיבוכים כמו יציאה של המטרייה מחוץ לוריד . אני לא חושבת שיש קשר לפעימות מוקדמות עדיף לסיים את הברורו הלבבי. להדמייה של המטריה בIVC יש לבצע CTV .

11/02/2024 | 17:18 | מאת: שילת

תודה על תגובתך ,האם אולטראסאונד כליות דופלר כליות אליו נשלחתי יראה גם את מצב המטריה ? הונחה מעל וריד הכליות

מנהל פורום כלי דם ורידים