המשך בירור- צורך בדופלר עורקי רגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

02/02/2024 | 00:08 | מאת: יאיר

היי ד"ר. מטופל שנים בתרופות נוגדי חרדה ודכאון. סובל מתחושת קור בכפות הרגליים משני הצדדים מזה כחודש . ללא הגבלה בהליכה או בפעילות . ביצע דופלקס ורידי רגליים - תקין בבדיקת כירורג כלי דם מומה: רגליים חמות וחיוניות ללא פצעים או כיבים דפקים תקינים בכל התחנות ללא בצקות או שינויים ונוסטטיים לסיכום - ללא עדות למקור וסקולרי לתלונות הנ"ל. למרות זאת התופעה נמשכת על אף גריבת 2 זוגות של גרביים תרמיות ובדיקות דם עליהם חזרתי פעמיים יצאו תקינות. יש טעם להתעקש על בדיקות דופלר עורקי לרגליים?

הבעיה נשמעת כמו נוירופתיה כלומר בעיה בעצבים התחושתיים . יש מספר סיבות שהעיקריות הן חוסר ויטמיןנ12 ותת פעילות בלוטת התריס יש גם מחלות הגורמות לכך כמו סוכרת . במידה ולא מוצאים את הסיבה יש להוועץ בנוירולוג

מנהל פורום כלי דם ורידים