עשיתי US דופלקס צוואר, מה אומר הפענוח?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

21/01/2024 | 12:56 | מאת: אנונימי

אני בן 73, בגיל 40 עברתי התקף לב בהמשך עשיתי ניתוח מעקפים. מה אומר הפענוח: צד ימין: Veiocity/EDV Peak Systolic: CCA - 145 ECA - 140 ICA BIF - 107 ICA - PROX - 89 ICA DISTAL - 85 VERTEBRAL - 33 עורק משותף: נמצאו רבדים טרשתיים בדפנות העורק ללא הפרעה המודינמית. עורק חיצוני: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% עורק פנימי: נראו פלקים במצואו העורק הגורמים להצרות של כ- 40-60% מבחינה מורפולוגית. עורק החוליות: כיוון וזרימה תקינים. צד שמאל: Veiocity/EDV Peak Systolic: CCA - 170 ECA - 134 ICA BIF - 11 ICA - PROX - 134 ICA DISTAL - 154 VERTEBRAL - 45 עורק משותף: נראו רבדים טרשתיים בדפנות העורק ללא הפרעה המודינמית. עורק חיצוני: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% עורק פנימי: נראו פלקים במוצא העורק הגורמים להצרות של כ- 20-40% - נראה פיתול דיסטאלי ללא הפרעה המודינמית. עורק החוליות: כיוון וזרימה תקינים. סיכום: זרימת דם טובה בעורקי הצוואר.

מדובר בבדיקה טובה סך הכל יש הצרות קלה בעורק התרדמה הפנימי מימין אולם ללא הפרעה לזרימה. הבדיקה מצביעה על טרשת העורקים המתכתבת עם מחלת הלב. יש לבצע בדיקה חוזרת עוד שנה ובנתיים ליטול אספרין וסטטינים

מנהל פורום כלי דם ורידים