ממצא היפואקואי בווריד ביד שמאל

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

19/01/2024 | 10:21 | מאת: בתאל

שלום, לאחר שעשיתי הליך של שימור פיריון בבית.לולעם, עשו לי הרדמה ולאחר מכן, כאבה לי היד שהכניסו לי בה ברנולה. הווריד התנפח מיום ליום ונהיה לי גוש של 2 ס"מ בוריד שטחי באותה היד אך מעט רחוק ממקום הדקירה עצמה. במשך קצת יותר מחודש הכאבים הולכים ומתגברים, תחושת נימול ושריפה ביד שכל שעות היום וגם בלילה. בתחושה כאילו יש לי חוסם עורקים ביד באופן קבוע. בנוסף, הוריד הזה לכל אורכו רשה כמו חבל, והגוש גם כן, נורא קשה וכואב. רופא משפחה הפנה אותי לאולטרסאונד, ושם הממצא הוא ממצא היפואקואי באורך 2 ס"מ ביד שמאל. מופיע בסיכום גם שזה קרוב לוודאי וריד שטחי טרומבותי, להמשך בירור. )המקום של הגוש גם בולט מעל היד כמו כדור קשה וגם כחול ירוק אדום) שאלות הן: 1. מה זה יכול להיות? מה זה ממצא היפואקואי בווריד ביד (וריד שטחי) 2. איזה המשך בירור הוא הכי יעיל? דופלר? תודה רבה רבה

מדובר כפי הנראה בשטף דם כתוצאה מהכנסת העירוי אמור לחלוף ספונטנית לאחר תקופה . במידה ולא צריך לחזור על הדופלקס ולבדיקת כירורג כלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים