עשיתי CT בטן מתקדם, מה אומר הפענוח?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

18/01/2024 | 17:11 | מאת: אנונימי

אני בן 67, ברקע היה לי סרטן המעי הגס בגיל 60, בגיל 40 היה לי התקף לב בהמשך עברתי ניתוח מעקפים. להלן הפענוח: מעבר חזה בטן: מצב לאחר סטרנוטומיה וניתוח מעקפים. עמדה גבוהה של הסרעפת הימנית מלווה בשינויים אטלקטטים של RLL, הממצא ידוע. הכבד תקין בגודל ובמרקם, ללא תהליך מוקדי. לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. טחול תקין בגודל ובמרקם. טחולון בקוטר 2 ס"מ בשער הטחול. לבלב תקין במרקמו ובמבנהו, לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב. אדרנלים - ללא ממצא פתולוגי. כליות תקינות בגודל ובמיקום, מרכזות סימטרית, ללא הידרונפרוזיס. צלקת קטנה בכליה שמאל, ממצא ידוע. השופכנים אינם מורחבים. הרטרופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה. מודגמת אנאוריזמה של ה-CIA משמאל וקוטרו 2.4 ס"מ לעומת 1.1 ס"מ מימין. בבדיקה הקודמת (לפני 3 שנים) קוטרו היה 2 ס"מ. דיסקציה כרונית באותו עורק. הממצא ידוע. האאורטה הבטנית אינה מורחבת, שינויים טרשתיים בדופנותיה ובענפיה. פתולי המעי הדק ברוחב ועם מהלך תקין. מצב לאחר כריתת הסיגמה והשקה לרקטום. ללא עיבוי דופן באזור ההשקה וללא טשטוש השומן הפרי-קולי. לא הודגם נוזל או אויר חופשי בבטן ובאגן. כיס השתן ריק ואין לדון עליו. הערמונית אינה מוגדלת. בקע מפשעתי הכולל שומן. תיקון בקע מפשעתי מימין ע"י רשת. בקע טבורי הכולל שומן. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בע"ש. לסיכום: 1. ללא עדות לפיזור בטני. 2. שינויים טרשתיים באאורטה וסעיפיה, אנאוריזמה ודיסקציה כרונית של ה-CIA משמאל. ממליץ מעקב כירורג כלי דם. 3. בקע מפשעתי שמאלי הכולל שומן.

מבחינת כלי דם יש מפרצת שהיא הרחבה של עורק הכסל עד 2.4 ס"מ .בעקרון אנחנו מטפלים במפרצת כזו מעל 3 ס"מ . עליך להיות במעקב כירורג כלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים