היי דר' סיבק - יש לי שאלה.

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

12/01/2024 | 16:58 | מאת: אייל

מה הסיבה לכך שבמקרים של חסימות בעורקים, (בשוקיים למשל), לא מבצעים ניתוח כירורגי כמו למשל לחדור דרך שריר השוק למקום החסימה בעורק, "לפתוח" את העורק ולפנות משם את החומר החוסם, ואז לתפור/להלחים את החתך בעורק? ברור לי שיש סיבה מאוד טובה לכך שלא נעשים פרוצדורות כאלה, אבל מאוד מעניינת אותי הסיבה לכך.

מחלה קשה בעורקי השוק מלווה בתופעה שהעורק חסום לכל אורכו וגם אם פותחים אותו במקום מסויים זה לא מחדש את הזרימה לכף הרגל ככל שכלי הדם קטנים יותר כך קשה יותר לפתוח אותם ולשמור בהם על זרימת הדם

מנהל פורום כלי דם ורידים