קיפאון מתמשך בכפות רגליים וירידה חדה בברזל

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

10/01/2024 | 21:51 | מאת: סובל

היי ד"ר,אני בגיל 39 לוקח תרופות נוגדות חרדה ודיכאון. לפני 3 חודשים- בדיקות דם תקינות. רמת ברזל - הייתה 167. מזה מספר שבועות אני מרגיש שכפות הרגליים שלי ממש קפואות כקרח. חזרתי על בדיקות הדם לפני שבוע: רמת ברזל- ירדה בחדות ל-44 סוכר- עלייה מינורית ל-107 (כאשר הגבול העליון הוא 100 לפי המעבדה). שאר ספירת הדם כולל המוגלובין- תקין. האם כפות הרגליים הקרות קשורות בירידה החדה בברזל או דווקא בעליה הקלה ברמת הסוכר? (אני לא סוכרתי). אשמ לתשובה

12/01/2024 | 12:06 | מאת: סובל

עדכון- אתמול ביצעתי שוב בדיקות דם והברזל שהיה לפני 10 ימים בערך של 44 עלה חזרה ל-150 ! יחד עם זאת, עדיין קר לי מאוד בכפות הרגליים. הקור מופג רק כאשר אני מתחת לשמיכת פוך. באיזה כיון ממשיכים בירור?

יש מספר אפשרויות יכול להיות תופעת רנו יתכן ומדובר בנוירופתיה על רקע חסר ויטמיןB12 האם גם בכפות הידיים? האם אתה מעשן?

מנהל פורום כלי דם ורידים