דופלר ורידי- קור הכפות רגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

10/01/2024 | 21:37 | מאת: אורי

שלום ד"ר. אני בן 42 וב-3 שבועות האחרונים סובל מקור עז בכפות הרגליים. עקב יתר כולסטרול מתמשך בדם (ללא טיפול תרופתי), רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת דופלר ורידי. מה אפשר להבין מהפיענוח להלן? להלן ממצאי בדיקת DUPLEX US של ורדי הגפיים התחתונות: הסיבה לביצוע הבדיקה – בירור. לא הודגמו סימני DVT או אי-ספיקה לכל האורך של מערכת ורידית עמוקה בגפיים התחתונות משני הצדדים. מערכת ורידית שטחית ספיקה דו-צדדי. אשמח מאוד לתשובתך. בתודה ובברכה.

בדיקת הורידים תקינה אולם אין לה קשר ממשי עם תחושת קור ברגליים. ממליצה לבדוק - תפקוד בלוטת התריס ורמת B12 .

מנהל פורום כלי דם ורידים