רובד פיברוטי קל ללא משמעות המודינמית

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

09/12/2023 | 22:05 | מאת: משה

בן 27, BMI 32, ללא כולסטרול ללא לחץ דם. מה יכולה להיות הסיבה לתוצאה הבאה בדופלקס עורקי צוואר: הודגם רובד פיברוטי קל לכל אורך של עורק התרדמה המשותף ובמוצא של עורק התרדמה הפנימי, ללא משמעות המודינמית. תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה. הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. התוצאה מופיעה ב-2 העורקים תודה רבה

מדובר בממצא של טרשת התחלתית שאכן מוקדמת בגיל 27 למה בעצם נשלחת לבדיקה? האם יש רקע משפחתי? סוכרת? עישון? ממליצה לפנות לרופא המשפחה בנושא מניעה של טרשת העורקים

12/12/2023 | 18:16 | מאת: משה

בינתיים דיברתי עם הרופאת משפחה, והיא אמרה שזה תהליך טבעי שקורא לכולנו ואין זו טרשת עורקים, היתכן?

מנהל פורום כלי דם ורידים