שלום דר' סיבק - האם אני לפני סיום "הקדנציה" עלי אדמות?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

27/11/2023 | 22:52 | מאת: אייל

בן 67. יש לי חסימות בשני עורקי השוקיים, ובמספר מקומות. צנתור אבחוני קבע שאין תועלת בהצבת "סטנטים" אלא שרק בניתוח מעקפים שיהיה עליי לבצע במצב עתידי של אין ברירה. בינתיים נוטל מדללי דם ומבצע הליכה של חצי שעה ביום, למרות כאבי השוקיים בעת הליכה. האם עליי להבין שתוחלת חיי התקצרה בלפחות 10-15 שנה?

במידה ואין לך פצעים בכפות הרגליים הרי שניתן לשפר את המצב על ידי הפסקת עישון הליכה של כחצי שעה ביום (ניתן לבצע עצירות אבל למדוד זמן הליכה) כמו כן עליך לפנות לברור לבבי

מנהל פורום כלי דם ורידים