פקקת ורידים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

08/11/2023 | 11:16 | מאת: אנונימית

שלום. אבחנו לבן זוג שלי פקקת ורידים והרופא נתן לו אליקוויס 10 מ"ג בבוקר ו10 מ"ג בערב למשך שבוע ואמר לו לנוח ולשכב עם הרגל למעלה ולקום רק אם ממש צריך (ללכת לשירותים וכו') והרגל ממש כואבת לו והוא לא יכול ליישר אותה.. האם הוא צריך להיות עם הרגל למעלה כל הזמן ? אולי זה מה שמחמיר את הכאבים ?

לא מסתדר הטיפול והאבחנה במידה ואובחן כסובל מפקקת ורידים עמוקה הרי השטיפול הוא 6 חודשים . במידה ואובחן כסובל מפקקת ורידים שטחית יתכן והטיפול מוגבל ל10 ימים. בכל מקרה מומלץ להשתמש בגרב אלסטית והליכה. ולא מומלץ על שכיבה במיטה.

מנהל פורום כלי דם ורידים