פענוח mri ראש לאימי בעקבות כאבי ראש

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

25/10/2023 | 15:25 | מאת: שני

אימי בת 68, עשתה mri ראש בעקבות כאבים חזקים בראש והצוואר בחודשים האחרונים ויצאה תוצאה חריגה שקשורה לבעיה בעורקים. אני ממש דואגת ולחוצה. אשמח לעזרה בפענוח. והבנה מה משמעות הדברים. זה מה שכתוב: ״אנוריזמה של הקרוטיד הפנימי הדיסטאלי משמאל כ 13*8, 14 מ״מ. נראה שהאנוריזמה נובע מהקרוטיד הקברנוזי אבל מומלץ cta להערכה מדויקת יותר. בנוסף אות זרימה קטועה של קטע m1 הדיסטלי של ה Mca משמאל. יתכן חסימה כרונית? ללא ממצאים פתולוגים משמעותיים בפרנכימת המוח.״ האם אני מבינה נכון ומדובר במפרצת? מה עושים במצב כזה? האם זה מסכן חיים? אודה לתשובתך

קשה מאוד להבין מהנתונים שמסרת אם הבנתי נכון מדובר בהרחבה של עורקים תוך מוחיים עליה להמשיך ברור אצל נוירולוגים של כלי דם מוחיים .

מנהל פורום כלי דם ורידים