זרימה הפוכה בעורק החוליות השמאלי

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

25/10/2023 | 09:08 | מאת: יוסי

שלום, לאחר דופלר צוואר מה המשמעות זרימה הפוכה בעורק החוליות השמאלי? חשש להיצרות קשה/חסימה בעורק התת בריחי (לא נרשם גודל ההיצרות). הרופא אמר שלדעתו רק מעקב ודופלר בעוד שנה. האם אין סכנה לחסימה ואז חלילה לאירוע מוחי? אם כן.. אולי עדיף לצנתר ולהרחיב את ההיצרות ? אני מטופל באופן קבוע באספירין ואטוזט להורדת גליצירידים ( אחרי צנתור בעורק SMA) האם יש עוד כדור שמומלץ לקחת למנוע קרישת דם ? או שמספיק האספירין ואטוזט? תודה מראש

לא ציינת את גילך אולם אני מאחר ועברת צנתור לSMA אני מניחה שיש לך טרשת עורקים . האם אתה מעשן? בעקרון זרימה הפוכה בעורק החוליות יכולה להצביע על הצרות בעורק התת בריחי . לרוב מדובר בהפרעה אסימפטומטית אולם לעיתים יש לה משמעות . הטיפול בהצרות בעורק התת בריחי מתבצע כאשר יש הפרעה לזירמת הדם ליד עם קושי בשימוש ביד או כאשר השימוש ביד גורם לסחרחורת. במידה ויש צורך בניתוח לב פתוח אז יש לזה משמעות גם כן. ממליצה על ביקור אתצל כירורג כלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים