טינטון פועם שנה.

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

21/10/2023 | 02:55 | מאת: לי

היי, אני בת 29 בריאה בדרכ. סובלת כשנה בערך מטינטון פועם באוזן שמאל. הוא לא קבוע ומופיע בעיקר בלילה/בבוקר ומשתנה בשינוי תנוחות או כיפוף הצוואר . עברתי בחודש פברואר 23 (לפני 8 חודשים) בדיקת mri מוח אוזניים ותעלות שמע תקינה. בדיקת שמיעה תקינה. ספירת דם תקינה. דופלר עורקי צוואר תקין. לפני שנה וחצי במרץ 22 עשיתי סיטי צוואר פנימי בגלל שקד שלישי שיצא תקין ורשום בו שכלי הדם הגדולים הודגמו תקינים. הנוירולוג ביקש שאעשה סיטי אנגיו ראש צוואר. התחלתי לקרוא בגוגל ולחשוש ממש ממשמAvm או מלפורמציה עורקית בצוואר. האם לאחר הבדיקות שביצעתי תרחיש זה הגיוני? כמובן שקבעתי תור לסיטי אבל עד שיגיע התור והתוצאות התוצאות אני די בלחץ . רוצה לציין שיש לי מידי פעם כאבי ראש ועורף צד שמאל (הצד של הטינטון) והרגשה של לחץ בתוך הראש (בעיקר בשכיבה או בקימה משינה ) אך עובר עם לקיחת משכך כאבים. האם עלי לחשוש? אני צעירה ואמא לילדים קטנים והמחשבה אם חס וחלילה יש לי משהו שנחשב מסוכן ויכול לנזק בלתי הפיך מדיר שינה מעיניי. אשמח להארות בנושא 🙏🏼

אם עשית MRI מוח ואוזניים ויצא תקין וגם CT של הצוואר סביר שאין לך גידול או AVM . טנטון בד"כ נובע מירידה בשמיעה או מקדים ירידה בשמיעה. יש גם סיבות אחרות כמובן ממליצה על המשך ברור באאג

מנהל פורום כלי דם ורידים