דופלר קרוטיס בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

13/10/2023 | 00:22 | מאת: שמעון

שלום ד"ר להלן תוצאות הבדיקה : קרוטיס משותף : בשני הצדדים נמצא תקין ללא רבדים טרשתיים צד ימין קרוטיס פנימי : פלאקים פיברוטיים ומסוידים במוצא העורק הגורמים להיצרות של 30%-40% צד שמאל קרוטיס פנימי : פלאקים פיברוטיים ומסוידים במוצא העורק הגורמים להיצרות של 20%-30% צד ימין קרוטיס חיצוני - הצרות פחות מ50% צד שמאל קרוטיס חיצוני - לא נמצאו רבדים טרשתיים מה עלי לעשות לאור הממצאים? התחלתי לקחת לטורבה להורדת כולסטרול האם עליי לקחת גם אספירין כי אני נורא חושש מהתופעות לוואי שהן קשות אני אוכל כל יום שום כי הבנתי שזה מדלל דם טבעי האם אני יכול להסתפק בזה או חייב אספירין? תודה רבה

לא ציינת את גילך אם מעל גיל 50 מומלץ לקחת אספירין וכמו כן במידה ויש כולסטרול גבוה לטפל בסטטינים סך הכל הבדיקה לא תקינה אולם אינה מעידה על הצרות משמעויתי בעורקי הצוואר . דרוש המשך מעקב

מנהל פורום כלי דם ורידים