אי ספיקה ורידית ספנה קצרה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

27/09/2023 | 23:29 | מאת: אביטל

שלום רב בת 33 עקב ורידים בולטים ברגליים נשלחתי לדופלר ורידים להלן התוצאות בדיקת דופלר ורידי רגליים סיבת הבדיקה - בירור רגל ימין : 1. אין עדות ל deep vein thrombosis ) DVT( . 2. לא הודגמה אי ספיקה בורידים עמוקים. 3. אין עדות ל superficial vein thrombosis ) SVT( 4. לא הודגמה אי ספיקה בורידים שטחיים . רגל שמאל : 1. אין עדות ל deep vein thrombosis ) DVT( . 2. לא הודגמה אי ספיקה בורידים עמוקים. 3. אין עדות ל superficial vein thrombosis ) SVT( 4. אי ספיקה של ספנה קטנה. 5. הודגמו מעט ורידים באי ספיקה בירך האחורי. בגדול ברגל שמאל היא תמיד כואבת לי ומציקה לי אבל בנוסף יש לי בה גם תת פריקה של מפרק הירך וגם ורידים בולטים , כך שלא יודעת ממה בדיוק הרגל מציקה לי . מה אומר הממצא של האי ספיקה ספנה קצרה ואי ספיקה בוורידים בירך ?? עד שאראה כירורג מה עליי לעשות על מנת להקל על הכאב והכובד ברגליים ? אני משתדלת לעשות הליכות , פילאטיס כדאי במצב הזה ?? לעשות חבישות עם תחבושת ? איך מטפלים בזה ? טיפול שמרני יספיק או אצטרך איזה פרוצדורה אחרת ? וכמו כן מה אוכל לעשות כדי למנוע הופעת ורידים בולטים נוספים ברגל כי כבר הרגל שלי נראת זוועה

אי ספיקה ורידית שטחית פרושה שהמסתמים בתוך הוריד לא פועלים כראוי ולכן בזמן עמידה הדם נתקע בוריד ולא מסוגל לעלות לכוון הלב. במצב של שכיבה הדם חוזר ללב. כתוצאה מכך הורידים מתנפחים וגודלים. אצלך רוב הורידים טובים למעט באיזור האחורי של רגל שמאל שם נמצאת הספנה הקטנה . בעקרון ניתן לטפל . לפני פגישת היעוץ עם כירורג כלי דם ניתן להשתמש בגרב אלסטית מקצות הבהונות ועד לירך ניתן לטפל

מנהל פורום כלי דם ורידים