בדיקת פלבוגרפיה לאחר ביצוע דופלר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

11/09/2023 | 19:27 | מאת: ליאנה

שלום, לפני 8 שנים עברתי DVT בירך. לאחר בירור נמצאתי הטרוזיגוט לפקטור 2 וגם הטרו לפקטור 5. בלי קשר לכל אלו עברתי לפני מספר חודשים אבלציה לבבית לתיקון הפרעת קצת (לא פרפור פרוזדורים) ובמהלך הבדיקה לא הצליחו להיכנס עם הקטטר דרך הוריד שבי כנראה היה לי את ה DVT. הבי״ח עשה בדיקת דופלר ורידים שלטענתו לא הראה בבירור אם יש חסימה או חסימה מלאה והמליץ על בדיקת פלבוגרפיה וללכת איתה למומחה על מנת לדון בשאלה האם יש צורך במתן מדללים לכל החיים בגלל השילוב של החסימה והפקטורים. השאלות שלי: 1. האם יתכן שלא ניתן לראות בבירור בבדיקת דופלר אם יש חסימה בכלי דם? או שהתוצאה אינה חד משמעית? 3. עברתי לאחר האירוע של ה DVT פעמיים דופלר בהפרש של כמה שנים ואמרו שיש ״הסתיידות קלה״ האם יתכן שיש החמרה במצב? 2. האם לבדיקת פלבוגרפיה יש קרינה? זה סוג של MRI או של CT? תודה

פלבוגרפיה היא בדיקה כמו צנתור אך במקום לדקור את העורק דוקרים את הוריד ומזריקים חומר ניגוד בצורה זו ניתן להדגים חסימות ורידיות . הבדיקה מיועדת לאנשים שסובלים מקליניקה כמו נפיחות ברגליים . כדי לבדוק אם וריד מסויים פתוח או חסום מספיק דופלקס ורידים

מנהל פורום כלי דם ורידים