מעקף שלא צלח - מחלת עורקים פריפריאלית

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

05/09/2023 | 13:51 | מאת: מאי

אימי היקרה עברה ניתוח מעקף עורקי ברגל שמאל וניקוי עורק בעקבות זרימת דם 0.33 כאבים ברגל ונמק בבוהן. (לא התאימה לצינתור). הניתוח היה מוצלח, זרימת דם חודש אחרי היה 0.69 ונמק נרפא ונעלם. כמה חודשים אחרי, בדיקת דופלקס הראתה שזרימה ירדה ל0.38 כמעט כמו לפני הניתוח. בדיקת CTA הראתה שכנראה המעקף נסתם. עוד בבדיקה, נראה שיש כל מיני חסימות והיצרויות בכמה עורקים. הרופא אומר שיש מעקפים טבעיים ולכן עדיין בכל זאת יש זרימת דם עד לכף הרגל. היא כרגע בלי כאבים, הולכת רגיל, אין פצעים חדשים. אמרו לנו להמשיך בטיפול השמרני, הליכה מרובה, תזונה ותרופות. האם לא ניתן לעשות עוד משהו נוסף? מה התוחלת חיים במצב כזה? אם פתאם יופיע שוב פצע, אז פונים לניתוח שוב?

ניתוח המעקף ברגל אינו מרפא את מחלת הטרשת ממנה סובלת אימך. אולם הוא אפשר לפצע להתרפא וכרגע הרגל לא בסכנה. ממליצה לה ללכת חצי שעה ביום גם אם היא צריכה לעצור מספר פעמים להיות במעקב כלי דם . ניתוח חוזר צריך לעשות רק אם יש חזרה של הפצע.

מנהל פורום כלי דם ורידים