תוצאות בדיקות טרשת ומתן טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

29/08/2023 | 14:03 | מאת: אבי

שלום, אני בן 37, יש סיפור משפחתי של התקף לב (אבא אשר מטופל בסטטינים וגם אצלו נמצאו חסימות של מעל 50% בעורקי צוואר). הסוכר A1C שלי בגבול העליון (5.6), כולסטרול LDL 85. נמצא לי LPA 86 שזה גבוה. לאור זאת, בקשתי סיטי לב (צנתור וירטואלי) שיצא תקין לחלוטין, וכן דופלר עורקי צוואר שבו רשום שיש ממצאים. להלן תוצאות הדופלר. 1. האם יש צורך בהתחלת טיפול תרופתי כטיפול מניעתי (סטטינים)? כרגע אני לא נוטל שום תרופה. 2. משום מה לא רשום את אחוז החסימה בבדיקה, כיצד ניתן להבין זאת? 3. האם מומלץ לבצע בדיקות נוספות? בדיקת דופלקס עורקי הצוואר סיבתהפניה : - הערכת הצרות. צד ימין : קרוטיסמשותף (CCA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה1.0. מ"מ -IMT. קרוטיספנימי (ICA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיסחיצוני (ECA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס : - כיוון וזרימת דם תקינים. צדשמאל : קרוטיסמשותף (CCA (: *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגניים בחלקו הדיסטאלי של העורק, ללא הפרעה המודינמית. קרוטיספנימי (ICA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיסחיצוני (ECA (: *נמצאו רבדים טרשתיים הומוגניים במוצא העורק, ללא הפרעה המודינמית. ורטברליס : - כיוון וזרימת דם תקינים.

לפי הבדיקה יש לך טרשת קלה בעורקי הצוואר . הטרשת מעט יותר מהמצופה בגילך . ממליצה לפנות למומחה ליפידים בשאלה של טיפול בסטטינים ובשאלה התורשתית

מנהל פורום כלי דם ורידים