הרדמות רגל ופלג גוף שמאלי

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

27/08/2023 | 10:58 | מאת: אביטל

היי דר שלום רב . אני בת 32, אחרי 4 לידות , ותת פריקה מולדת של מפרק ירך ברגל שמאל . כתוצאה מהלידות והלחץ היומיומי רגל שמאל שלי מפוצצת בוורידים ודליות (לא כואב רק נראה מכוער ) . בתקופה האחרונה בשנת לילה רגל שמאל נרדמת לי ואחרי 2 דקות משתחרר והרגל חוזרת לעצמה. היום בבוקר, שוב נרדמה הרגל , רק שהפעם היא ממש לא חזרה לעצמה , ניסיתי להזיז אותה , לדרוך עליה וכלום הרגישה כמו גוש עץ . גררתי את עצמי לשירותים היות והייתי חייבת להתפנות , ותוך כדי ישיבה , הרגשתי תחושת קור וזיעה קרה כמו שנופל לחץ דם , אז גררתי את עצמי מהר למיטה כדי להרים רגליים למעלה . ואז הרגשתי תחושת נימול וזיעה קרה בכל פלג גוף שמאל . רגל , יד , בית חזה , וראש . כל האיזורים האלה עם תחושת נימול וזיעה קרה . ולקח לי זמן לחזור לעצמי יחסית משהו כמו שעה וחצי שנלחמתי על מנת להתייצב . יש לציין שגם הקאתי תוך כדי . עכשיו כ4 שעות אחרי עדיין רגל שמאל ויד עדיין יחסית רדומות אבל אני מצליחה לתפקד . השאלה היא מה יכול לגרום לסיטואציה הזאת ? לחץ עצבי שלחצתי בלילה על לחץ שיותר קשה לעורר אותו ? יכול להיות אולי קריש דם קטן שהפריע להולכת הדם ? יכול להיות שנלחצתי והיה לי סוג של חרדה ולכן כל הגוף נכנס למצב סטרס ? במידה וזה היה קריש דם האם זו התחושה שמרגישים ? או הייתי אמורה להרגיש תחושה אחרת ? יש לציין כי הרגל לא הייתה אדומה ונפוחה כמו במצב של קרישי דם

הרדמות של רגל למשך מספר דקות זו תופעה נורמלית שיכולה לקרות אולם כל יתר התיאור נשמע לא תקין בעיקר שאת אחרי לידה זה לא קשור לורידים ממליצה שתפני לרופא המשפחה

29/08/2023 | 06:53 | מאת: אביטל

היי דר תודה רבה בדקתי אתמול את הנושא ויש לי אי ספיקת ורידים ברגל שמאל . מה אני יכולה לעשות על מנת שהרגל בלילה לא תרדם ? ולא תהיה לה את תחושת הנימול במשך היום ?

מנהל פורום כלי דם ורידים