פיענוח של דופלר עורקי צוואר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

26/08/2023 | 22:13 | מאת: חיים כהן

רציתי לשאול האם התוצאות של תקינות ימין- CCA-PROX 73 CCA-DIST70 BIF62 ECA47 ICA-PROX 74 ICA-DIST59 צד שמאל- CCA-PROX 72 CCA-DIST70 BIF 52 ECA 68 ICA-PROX 163 ICA-DIST 72 ימין קרוטיס קיימת היצרות המודינמית 49%-25% בעורק הפינימי ע"י רובד מסוייד אין כיב. חוליות זרימה תקינה שמאל קרוטיס קיימת הצרות המודינמית 50%-60% בעורק הפינימי ע"י רובד מסוייד

בעקרון מדובר על הצרות קלה משמאל וזרימה תקינה מימין אך העורק לא תקין לגמרי כי יש עדות לטרשת עורקים רצוי להקפיד על הורדת גורמי הסיכון לטרשת

מנהל פורום כלי דם ורידים