לכבוד דר' סיבק - אנא תשובתך לשאלתי.

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

19/08/2023 | 12:53 | מאת: איילי

על פי אלו פרמטרים ממליצים לצנתר או שלהימנע מצנתור עורקי רגליים? אצלי למשל מדובר בהיצרות בדרגה 3 ואני לא סובל ממחלות רקע וכמו כן הערכים שלי (לח"ד, סוכר, כולסטרול וטריגליצרידים), תקינים. אודה מאוד לתשובתך.

כדי לקבוע צנתור לעורקי הרגליים יש צורך קודם כל באינדיקציה - כאשר יש פצע לא מתרפא או כאבי מנוחה . במידה ומודבר על קושי בהליכה ניתן לשקול טיפול בחולים שיש להם הרעה משמעותית באיכות החיים . לאחר מכן יש לבצע הדמייה רצוי CTA ולפיה ניתן לקבוע אם באופן מעשי ניתן לבצע צנתור רגליים

מנהל פורום כלי דם ורידים