אי ספיקה ורידית שטחית

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

28/07/2023 | 10:24 | מאת: שון

שלום, אובחנתי עם אי ספיקה ורידית במערכת השטחית ב2 הרגליים, הפסקתי לעשן באופן מיידי. יש לי תור לרופא רק בעוד כמה שבועות. מאז התוצאות שמתי לב שרגלי הימנית מתנפחת באזור השוק והירך ומעט בקרסול , אחרי עמידה ממושכת זה מחמיר ויש תחושת כבדות קשה. התחלתי מאז להשתמש בגרבי בלחץ מתי שמתאפשר (לצערי לא יכולה ללבוש אותה בעבודה כי רואים אותם וזה מאוד מביך אותי). השאלה שלי היא מה עוד אפשר לעשות כדי לשמר את המצב? האם זה בסדר שהרגל מתנפחת ולא מצריך "לרוץ" למיון? בנוסף, בעבודה אני בעיקר יושבת, האם כדאי לקנות מכשיר פדלים שמדמה הליכה (כמו לייט פיט)? תודה מראש על המענה.

אי ספיקה ורידית אכן יכולה לגרוםם לבצקת ברגל וגם לתחושת כבדות ברגל ממליצה על מפגש עם כירורג כלי דם לאחר דופלקס ורידים עמוקים ושטחיים כדי לדון בטיפול האפשרי

מנהל פורום כלי דם ורידים