אי ספיקת לב ולמיפדמה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

15/05/2023 | 09:24 | מאת: לימור

שלום, אמא שלי סובלת מאי ספיקת לב ומלימפדמה ברגלים. מטופלת בפוסיד דרך הוריד 3 פעמים בשבוע. בחודש האחרון אנחנו לא רואים שיפור ברגלים והרגלים כבדות נפוחות מאוד ומתחיל לצאת מהם נוזלים. והיום גם אי אפשר היה להזריק לה פוסיד כי הורידים שלה כבר מתפוצצים עם כל הכנסת מזרק ונסיום לשים את הפוסיד. יש דרך אחרת לטיפול?

הטיפול ללימפאדמה כולל עיסוי לימפטי או לימפה פרס ואינו כולל פוסיד. הפוסיד כפי הנראה ניתן לאי ספיקת הלב . האם היא טופלה בעיסוי לימפטי? אם לא אני ממליצה לפנות לטיפול דרך רופא המשפחה.

מנהל פורום כלי דם ורידים