צבע עור משתנה אי ספיקה וורידית

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

17/01/2023 | 18:48 | מאת: אלי

אחר שסבלתי משושנה/צלוליטוס פעמיים שלשה, השתנה צבע העור לכהה והתפשט הצבע סביבות האיזור, הבעיה כשיש איזה פצע הוא מתרפא קשות וגם כואב מאד, ואני לא סוכרתי, מה הטיפול הדרוש אם יש כזה. תודה רבה

שושנה הוא זיהום עורי הפוגע גם בתת עור גורם להדקקות של התת עור ושינוי צבע העור ומכאן גם לקושי בריפוי של פצעים בעור הפגוע. ממליצה לבצע דופלקס ורידים עמוקים ושטחיים לברר אם אין מעורבות של המערכת הורידית . להעזר בגרב אלסטית . אם יש בצקת ברגל יש לפנות לעיסוי לימפטי.

מנהל פורום כלי דם ורידים