הפסקת אליקוויס.

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

09/01/2023 | 22:27 | מאת: יעל

שלום, יש לי כבר שבעה חודשים פקקת בוריד הטיביאלי והפוםליטאלי שהשתפרה מאוד אך לא נעלמה. אני לוקחת אליקוויס חמישה מיליגרם פעמיים ביום. עליי לעבור טיפול בוטוקס למיגרנה והרופא אמר לי להפסיק שלושה ימים אליקוויס וההמטולוגית אישרה אך לא היתה בטוחה והתבלטה אבל בסוף אישרה. אם הולכים על התרחיש הקיצוני מה זה מעשה העלול לקרות בשלושה ימים ללא אליקוויס? להגיע לריאות ולמוח זה סיכוי ממש קטן באזור הזה וכעבור שבעה חודשים, נכון? אז למעשה החשש הוא שבשלושה ימים קריש הדם יגדל? תודה רבה

הסיבה שאת לוקחת אלקוויס אחרי חצי שנה היא לא בשביל קריש הדם שהיה אלא כדי למנוע פקקת חדשה. השאלה היא האם יש לך או אין לך קרישיות יתר ?

מנהל פורום כלי דם ורידים