נפיחויות בשוקי הרגליים

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

26/12/2022 | 18:06 | מאת: מירה

שלום רב, בת 63. בריאה בדכ. לאחרונה היו לי מספר מקרים שבהם התנפחה רגל שמאל. הייתי בבדיקת דופלר 3 פעמים והיתה תקינה(אחרונה היתה לפני 4 חודשים). גם אורטופד לא מצא כלום. היום פתאום התנפחה דווקא רגל ימין. (קרה בעבר פעם אחת) השאלה מה יכולות להיות הסיבות? והאם עלי לעשות דופלר שוב? בתודה

ממליצה לבצע דופלקס ורידי רגליים מע עמוקה ושטחית . במידה ויש אי ספקיה של המערכת השטחית זה יכול לגרום לנפיחות ברגל.

27/12/2022 | 22:40 | מאת: מירה

הי, תודה על תשובתך עשיתי דופלר ורידי רגליים מע עמוקה ושטחית ויצא תקין.- לפני 3-4 חודשים. האם עלי לעשות זאת שוב? תודה רבה

נפיחות ברגל אכן יכולה להצביע על אי ספיקה ורידית . לכן עלייך לבצע בדיקת דופלקס ורידי ם -מערכת עמוקה ושטחית. במידה ואין בעייה ורידית כלל יתכן ומדובר בבעייה לימפטית . ממליצה עם תשובת דופלקס הורידים תבדקי על ידי כירורג כלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים