פקקת ורידים.

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

10/12/2022 | 12:51 | מאת: מיכל

שלום, יש לי פקקת בברית הטיביאלי והפופליטלי ולוקחת אליקויס. לפני אליקויס פעמיים בשבוע עברתי עיסוי וטיפול במכשיר אולטרסאונד עם פיזיותרפיסטית לקרעים בשרירים. הבנתי שניתן לקבל שטפי דם ודימום כשעושים עיסוי או טיפול במכשיר כשלוקחים אליקוויס. חבל להפסיק עם הטיפול כי אחרת אם לא מחלימים אצלי בצורה טובה והכאב חזק. במידה ואחזור לטיפול של עיסוי ומכשיר אולטרסאונד בעוצמה לא חזקה ופעם אחת כן יהיה לי דימום עקבה אליקוויס האם מדובר על דימום שמצריך מיון או מסכן חיים או שסתם היה דימום כמו שטף דם לאחר בדיקת דם? בנוסף יש לי ורידים דקים הרבה פעמים גורמים לי לשטף דם בבדיקות הדם לראשונה עשה בדיקת דם עם אליקוויס. מה עלי לעשות אם שטף הדם יהיה גדול? האם זה מסוכן? תודה רבה

כאשר יש פקקת ורידית לא מומלץ לבצע מסאז . טיפול באליקויס נועד לדילול דם ולכן המטופל חשוף יותר לדמום במידה ונפצע. הסכנה העיקרית היא דימום בראש לאחר חבלת ראש.

מנהל פורום כלי דם ורידים