פעימות דופק באזור הבטן

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

03/12/2022 | 22:40 | מאת: בני

שלום בן 40 ללא מחלות. לפעמים (במיוחד במתח וכדו') אני מרגיש את פעימות בבטן, וגם ניתן לראות זאת בבירור בעיניים, רואה את הבטן פועמת לפי קצב הדופק. האם מדובר במצב תקין או מצביע על בעיה? אם ישנה בעיה, זה משהו שהיו אמורים לראות באקו לב רגיל שלא כוון לה? ואם בעבר עשיתי US בטן בגלל כבד שומני, היו אמורים לראות אם יש בעיה בכלי דם בבטן אף שהשאלה לבדיקה היתה כבד שומני? ובכל מקרה, האם נדרש בירור בנושא? תודה

העורק הראשי של הגוף נמצא בבטן ולעיתים באנשים רזים ניתן לראות את הפעימות. כדי לודא שהעורק הברוחב תקין עליך לבצע סונר בטן בשאלה של מפרצת באבי העורקים

מנהל פורום כלי דם ורידים