דופלר ורידים אבקש פענוח חלקי עד התור לרופא

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

17/11/2022 | 19:33 | מאת: גיל

שלום רב, בן 77 ביצעתי דופלר ורידים ברגליים בגלל שכף רגל ימין מתנפחת לי מידי פעם ויש לי כאבי רגליים. אודה לך על ההסבר למה הכוונה POLITEAL VEIN עדות לאי ספיקה עמוקה...SAPHENOUS VEIN עדות לאי ספיקה, כמו כן הודגמו קולטרלים בלתי ספיקים מתחת לברך.

מדובר באי ספיקה ורידית של מערכת הורידים השטחית שתפקידה לנק את עודפי הנוזלים ברגל תוך שמוש במסתמים חד כווניים הנלחמים בגרביטציה. במצס של אי ספיקה מסתמים אלו אינם פועלים ולכן הנוזלים אינם מתנקזים כיאות. ממליצה לפנות לטיפול אצל כירורגי כלי דם .

מנהל פורום כלי דם ורידים