מהירויות זרימה גבוהות מעל עורקי התרדמה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

10/11/2022 | 19:26 | מאת: אנונימי

שלום. בן 20. ביצעתי דופלר עורקי הצוואר בגלל נפיחות שהייתה לי בצוואר התחתון השמאלי כחלק מבירור הממצא הזה (נשלחתי גם לבדיקות נוספות). בבדיקה רשום כי משני הצדדים לא נצפו פלקים ואין היצרות. מודגמות מהירויות גבוהות של זרימה דו״צ ללא סיבה אנטומית, ללא היצרות. הלכתי לרופא כירורג כלי דם ואמר שמהירויות זרימה גבוהות יכולות להיות משניות לפיתולים. המליץ לי לעשות סיטי אנגיו לאבחון סופי. אני פוחד לעשות בדיקת סיטי הכרוכה בקרינה. האם האבחון של הממצא הזה חשוב? האם זה ממצא מסוכן? תודה

בצעירים וילדים מהירויות זרימה גבוהות זה תקין . נראה שאין חובה לבצע CTA

מנהל פורום כלי דם ורידים