כאב בזרוע במדידת לחץ דם

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

21/10/2022 | 14:28 | מאת: ניצן

ללא מחלות רקע, אך עוקב אחר רמת לח"ד באמצעות מכשיר ביתי. את המדידות אני עושה ביד שמאל שהיא היד הלא דומיננטית. במדידות ביד ימין הערכים לפעמים קצת יותר גבוהים (הפרש של 5-10). אני פחות מסתדר עם מדידות ביד ימים גם כי יותר נוח למדוד בשמאל, אך גם כי במדידות ביד ימין אני חש כאב בעורק הפועם (מתחת לשרוול) בזמן המדידה עצמה. 1. מה הסיבה לכאב? האם יכול להיות שיש בעיה בכלי דם ביד ימין או שזו תופעה לא בעייתית? והאם זה משהו שדורש בירור? 2. הבדלים של 5-10 בין יד שמאל ליד ימין (ביד הימין המדידות קצת גבוהות יותר, אני לא יודע אם זה קשור לכאב שיש במדידה שם או בלי קשר כי את הכאב אני לא מרגיש בניפוח עצמו אלא רק לאחר מכן כשהמכשיר מתחיל לרדת במספרים והדופק מתחיל להיות מורגש) זה תקין? אציין שאני אמור לעשות גם הולטר לח"ד, באיזה יד לעשות במקרה הזה? תודה רבה

מדידת לחץ דם עלולה להיות מלווה בכאב כי המנגטה מפעילה לחץ על היד. ניתן למדוד ברגל אם הכאב משמעותי להרבה אנשים יש הבדלים קלים בלחץ הדם בין הידיים ורצוי למדוד ביד עם לחץ הדם הגבוה. חסרים לי נתונים כמו הגיל שלך האם יש לך לחץ דם גבוה האם מטופל והאם אתה מעשן.

23/10/2022 | 21:23 | מאת: ניצן

שלום בן 47, לא מעשן, לחצי הדם שלי לרוב בטווח הנורמה, אך לפעמים קצת מעל, לכן אני עוקב פעם בכמה זמן. אני לא מטופל. אציין שהכאב עליו אני מדבר הוא לא הכאב המוכר מעצם הלחץ של המנג'טה, אני מדבר על כאב מאוד ספציפי בכלי הדם - בעורק בו נמדד הדופק, זה מוזר שהכאב ממוקד שם ורק שם, ורק בזמן הפעימות כשהמכשיר מתחיל לרוקן את האוויר מהשרוול לצורך ביצוע המדידה. מעבר לזה אין לי שום בעיה או כאב בזרוע. תודה

מנהל פורום כלי דם ורידים