תוצאות סיטי מוח ותחושת חוסר יציבות

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

12/10/2022 | 21:53 | מאת: חופית

שלום, אני פונה לגבי אבי, בן 73, אשר סובל מחולשה ותחושת חוסר יציבות בעיקר בזמן עמידה (יותר מאשר בהליכה). הוא סבל מזה לפני כחצי שנה לתקופה קצרה וזה עבר לו ושוב חזר לו לפני כ 4 חודשים לאחר שהחלים מקורונה (לא יודעת אם קשור). בעקבות תלונותיו רופא המשפחה שלח אותו ל CT ראש לאחר הזרקת חומר ניגוד. אני מצטטת את הממצאים: ללא דמם, ללא אפקט מסה או סטיית קו אמצע. ללא קולקציה אקסטרה- אקסיאלית. מעל הטנטוריום צפיפות תקינה של החומר הלבן והאפור, החדרים שמורים. הסתיידויות בעורקים תוך גולגולתיים. ללא האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד. מבנה תקין של ארובות העיניים ומערות הפנים. שינויים ניווניים במעבר קרניו-צרביקלי לסיכום: ללא תהליך תוך גולגולתי חד. שאלתי היא האם יכול להיות קשר בין תחושותיו לממצאים אלו? בינתיים אינו מעוניין להבדק אצל נוירולוג. אוסיף שהינו אדם השומר על אורח חיים בריא כושר ותזונה אך נמצאה חסימה של 70% בעורק הורטברלי אך הכירורג שולל קשר בין הממצא של החסימה לתחושת חוסר היציבות והחולשה. תודה רבה מראש וסליחה אם הגזמתי בפרטים

אני מבינה שהשאלה היא האם הצרות בעורק החוליות עלולו לגרום לחוסר יציבות בהליכה. אני מבינה שאבא לא עבר ארוע מוחי לפי הCT. ממליצה לפנות לנוירולוג שעוסק בכלי דם מוחיים.

מנהל פורום כלי דם ורידים