דופלר ידיים וגפיים בקשיש

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

09/10/2022 | 12:40 | מאת: א.

שלום בן 85 . עם אי ספיקת כליות כרונית. מטופל באלקוויס וקרדילוק קבוע. מזה כשבוע תת לחץ דם בערכים של 90/45 . למרות טיפול בנוירואדרנלין כשבוע, איך התקבעות של לחצד נורמלי. בדופלר ידיים וגפיים נמצא שיש עורק עם חסימה ביד שמאל בלבד כאשר ביד ימין ובשני הגפיים הערכים של לחצד ודופק בתחום הנורמה התקין. מה משמעות המימצא של החסימה? ב. איך מטפלים בגיל כזה במימצא כזה?

מדובר בהצרות או חסימה של העורק התת בריחי בד"כ אין צורך בטיפול אלא אם כן היד סובלת מחוסר אספקת דם . יש למדוד לחץ דם רק ביד השניה שכן בגלל החסימה של העורק התת בריחי לחץ הדם באותה יד נמוך והמדידה שגוייה.

מנהל פורום כלי דם ורידים