פיצוץ וריד בבדיקת mri

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

29/09/2022 | 18:40 | מאת: שחף

ערב טוב, עקב מעקב נשאות וחזרת מחלת סרטן שד, בבדיקת mri , התפוצץ הוריד (לא פעם ראשונה) זאת בדיקה שביעית של mri במשך השנה וחצי האחרונות, ובשל הכימו בעברי הרחוק, וריבוי הבדיקות כנראה ביד זאת הורידים לא מחזיקים מעמד.למרות זאת הבדיקה נעשתה עד סופה כיוון שלא אמרתי דבר למרות הכאבים העזים ולא שמו לב.בשל כך, התנפחה מאוד כף היד, הנפיחות ירדה תוך ימים ספורים, אך מאז, כחודש וחצי, סובלת מעקצוצים , תחושת נימול חזקה בכף היד. גם בבדיקה חוזרת באותה כף היד, התפוצץ הוריד אבל עוד לפני הבדיקה. שאלתי היא האם הגיוני ,שיכולה להיות פגיעה עצבית זמנית או קבועה עקב כך ,שמלווה בתופעות כאלה? ואם כן, האם ניתן לעשות משהו בנושא. אודה מאוד על תשובתך. שנה טובה.

לפי התאור שלך הרי שחלק מחומר הניגוד של הMRI זלג לכף היד . בעקרון זה יכול לגרום לנפיחות וכאבים ואפילו נימול אלו אמורים להיות זמניים. במידה ויש נימול מתמשך ממליצה לפנות לרופא המשפחה לבדיקה מקדימה כדי להחליט האם מדובר בממצאים מקומיים או הקרנה ממקום אחר.

03/10/2022 | 23:32 | מאת: שחף

מודה מאוד על תשובתך המפורטת. בברכת בריאות, חתימה טובה ושנה מאושרת.

מנהל פורום כלי דם ורידים