הצרות דופלר צוואר ושינוי טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

29/09/2022 | 13:07 | מאת: רן

היי עקב ממצאים של היווצרות של פחות מ-50% בעורקי הצוואר ,הומלץ עי רופאת המשפחה להוריד כולסטרול LDL מ-100 (קיים) לאזור ה-60 עי הכפלת מינון הסטטור מ-10 ל-20 וכן נטילת אספירין 75 מג ולאחר חודשש וחצי חזרה על בדיקות הדם. אני בן 57 בריא בדכ עוסק הרבה בספורט שוקל 68 קג על גובה 174 . חוץ מזה בדיקות הדם תקינות. האם הטיפול נראה הגיוני לאור הממצאים.

הגיוני מאוד ,אמנם ההצרות בעורקי התרדמה אינה משמעותית אך בהחלט מראה על טרשת עורקים וכדי למנוע את החמרתה רצוי לנקוט בטיפול בסטטינים ואספירין

מנהל פורום כלי דם ורידים